Приключи търсенето на нови жертви сред алпинистите от изригването през уикенда

...
Приключи търсенето на нови жертви сред алпинистите от изригването през уикенда
Коментари Харесай

Индонезия прекрати търсенето на оцелели след изригването на вулкана

Приключи търсенето на нови жертви измежду алпинистите  от изригването през уикенда на индонезийския вулкан Маунт Марапи, оповестява АП. 23-ма са починалите, има и ранени, оповестиха публични лица в четвъртък.

Около 70 алпинисти започнаха изкачването на съвсем 2900-метровата планина в област Агам на провинция Западна Суматра в събота и бяха на вулкана, когато изригна на идващия ден.

Официални лица споделиха в четвъртък, че считат, че всички починали са открити.

След оценка на резултатите от търсенето и спасяването " управляващите прекратиха интервенцията по търсене и избавяне в планината Марапи, защото всички жертви бяха открити до късно в сряда ", сподели Абдул Мухари, представител на Националната организация за намаляване на бедствията.

Националната организация за търсене и избавяне заяви, че всички тела са били откарани в болница до късно в сряда за идентификация.

Около 50 алпинисти бяха избавени след първичното изригване в неделя, като към дузина бяха откарани в лечебни заведения със съществени до леки пострадвания.

блокираха слънчевата светлина и управляващите предложиха на хората да носят маски като отбрана против пепелта.

Марапи е прочут с неочаквани изригвания, които са сложни за прогнозиране .

Вулканът е на второто най-високо равнище на паника в Индонезия от 2011 година насам, което демонстрира вулканична интензивност над естествената. Хората би трябвало да останат на повече от 3 километра от върха, съгласно Индонезийския център за вулканология и намаляване на геоложките бедствия.
 11 починали след изригване на вулкан в Индонезия
11 починали след изригване на вулкан в Индонезия

12 души се търсят

Алпинистите не трябваше да навлизат в рисковата зона, само че локалните управляващи признаха, че доста хора може да са се изкачили по-високо от позволеното.

Марапи, чието изригване през януари не докара до жертви, е измежду повече от. Страната е предразположена към сеизмични катаклизми заради местоположението си в тихоокеанския " огнен пръстен ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР